Ce este familia – sedinta foto

Familia e grupul acela de oameni care, cu ocazia aniversării unuia dintre ei sau la vreo altă sărbătoare importantă, se adună cu toții și își aduc aminte ce cuvinte nu puteai să pronunți corect când aveai trei-patru ani sau ce bibelou ai spart și l-ai lipit grosolan crezând că nu vei fi descoperit, care scot la iveală toate, dar toate fotografiile în care ești fie bebeluș dezbrăcat complet fie îți stă părul de parcă e răsculat și asta exact atunci când le prezinți persoana de care te-ai îndrăgostit lulea și care este jumătatea pe care o căutai.

sedinta foto de familie

Familia este făcută din bunicile care nu înțeleg tineretul din ziua de azi dar care fac cele mai bune plăcinte din lume și care, vrei nu vrei, își croșetează șosete din lână și ți le fac cadou în fiecare an de ziua ta, ca să nu-ți fie frig iarna, pe gresie, iar tu le accepți chiar dacă nu le porți și te bucuri de cadoul lor ca să nu le superi.

Tot familia înseamnă toți unchii care spun bancuri, unele bune, altele dubioase, din toți verișorii cu care te-ai jucat de-a v-ați ascunselea în copilărie și cu care mai ieși la o bere sau cu care mai mergi la mare sau la un grătar uneori.

Familia sunt frații sau surorile care n-au uitat niciodată că le-ai stricat jucăria preferată, cu toate astea te ajută atunci când ai probleme sau sunt fericiți atunci când tu ai motiv de bucurie sau pentru că pur și simplu exiști în viața lor.

Familia este mama care se supără că n-o suni în fiecare zi ca să vorbiți de prețul pieței pentru cartofi, care îți spune când se mănâncă pește conform calendarului sau superstițiilor, când să nu speli rufe și te întreabă mereu dacă ai ce să mănânci deși, de ani buni, ești pe picioarele tale din punct de vedere financiar.

Familia este tatăl căruia nu-i place că nu ții cu aceeași echipă de fotbal sau cu același partid sau că ți-ai pus termopane cu trei camere în loc de cinci dar care se bucură ca un copil când îl lași să câștige la remi, nu-i aduni toate piesele de pe tabla de șah sau dacă tocmai i-au căzut bine zarurile la table.

Familia este școală, nu doar în primii șase ani ci pentru toată viața, familia este locul în care nu contează dacă ți-a crescut un neg în vârful nasului sau ți-ai vopsit părul în culori fistichii, familia este echilibru și confort. E zona în care știi că poți reveni oricând, indiferent ce trăznaie ai făcut sau ce eveniment pui la cale.

Familia n-o alegi, familia îți este dată, dar trecând peste toate problemele, grijile și momentele mai grele, nu-i umitor cum familia e mereu un lucru uimitor?

Am fotografiat de curând o familie de cinci, doi părinți și trei copii. A fost prima lor ședință foto de familie. Mi-au plăcut foarte mult . Oameni buni, calzi, cu multă energie pozitivă și optimiști, copii care vor crește frumos și uniți. Privindu-i în timpul ședinței foto, uitându-mă acum peste fotografiilor lor mă cuprinde din nou acel sentiment de confort, de liniște pe care îl poate da doar familia. Cum să nu îți placă familiile? Cum să nu te uiți mereu cu drag la fotografiile de familie și cum să nu zâmbești pur și simplu când îi vezi, chiar și doar în fotografii, pe membrii familiei din care faci parte?

sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie sedinta foto de familie

Feel free to comment!

Comments

comments

, ,

No comments yet.

Leave a Reply