Fotograf la nastere prin cezariana

Satisfacția dată de fotografie este mereu diferită. Se întâmplă ca ea să vină din a întâlni mereu oameni, de fiecare dată alții, fiecare cu pasiunile lor, cu gândurile și dilemele lor. Se poate întâmpla ca, dincolo de o lumină care cade într-un fel sau de o încadrare aparte, bucuria să vină din participarea ca martor la diverse evenimente reprezentând puncte cheie în viața oamenilor.

Fotograf la nastere prin cezariana

Prin bunăvoința Spitalului Privat Isis din Constanța, am avut ocazia să fotografiez o naștere prin cezariană. Trebuie să recunosc faptul că a fost o provocare, și ca fotograf dar și ca om, fiind prima dată când am fost atât de aproape de o masă de operație, fără să fiu pacient.

Am început să fotografiez cu câteva minute înainte să înceapă totul. Am intrat un pic în atmosfera de acolo, am interacționat cu mama care urma să nască, am vorbit cu personalul.

Au urmat momentele în care medicii se pregăteau pentru operație, în camera sterilă. Totul s-a desfășurat foarte bine și, la un moment dat, printre declanșri am zărit capul copilului, apoi i-am văzut tot corpul. Un omuleț gata să înfrunte lumea, un băiat sănătos și voinic.

Pentru mine experiența a fost o lecție de viață, un moment unic. Da, am avut emoții. Da, au fost momente în care mi s-a făcut pielea ca de găină. Da, m-am bucurat enorm când medicii au cântărit și măsurat bebelușul și i-au dat notă foarte bună.

Însă nimic nu se compară cu privirea mamei când l-a zărit prima dată, nici măcar momentul în care medicii au tăiat cordonul ombilical nu se compară cu zâmbetul mamei când a ținut prima dată bebelușul în brațe.

Am terminat ședința foto cu un sentiment de liniște sufletească, cu o energie pozitivă pe care n-o bănuiam că o voi avea atunci când am acceptat provocarea și sunt sigur că nu voi zice nu dacă se va mai ivi vreodată un astfel de eveniment.

Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana

Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana

Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana Fotograf la nastere prin cezariana

Fotograf la nastere prin cezarianaFotograf la nastere prin cezariana

Share & Like!

Comments

comments

, , , , , ,

5 Responses to Fotograf la nastere prin cezariana

  1. Ale November 13, 2014 at 11:01 PM #

    Fotografiile tale sunt minunate! Un singur lucru am de reproșat: cadrele medicale ar trebui sa învețe cum se pune corect masca in sala de operație…nasul trebuie sa fie si el acoperit

  2. Andreea November 13, 2014 at 10:55 AM #

    Minunat!! Ai reusit sa ne faci ziua frumoasa!! M-au emotionat foarte tare fotografiile…good job!!

  3. Bogdan Acatrinei November 13, 2014 at 7:23 AM #

    Amazing Marian Sterea!

Leave a Reply