Mamica maine-poimaine

Una dintre întrebările la care sunt îndemnat să răspund adesea este de ce am ales fotografia. Chiar dacă aș răspunde din impuls sau chiar dacă m-aș gândi mai mult timp la această întrebare, răspunsul ar fi similar: îmi plac oamenii. Da, îmi plac oamenii, îmi place să îi văd, să relaționez cu ei, să îi cunosc, să îi fotografiez. Mici universuri unice închise într-un ambalaj atât de similar, mii de aspirații, de trăiri, de gânduri și idei individuale care se exteriorizează în doi ochi, un nas și o gură.
Cum să nu iubești oamenii, cum să nu iubești, de fapt, omul? Această mașinărie atât de complexă și totuși atât de sensibilă? Două sute și ceva de oase care pot juca fotbal, care pot pilota un avion, care pot cânta la vioară, care pot face un moelleux au chocolat și care pot să devină oale și ulcele din cauza unui simplu virus! Cum să nu te minunezi în fața unei astfel de construcții?

fotografii nude maternity

Omul, minunea minunilor! Omul care, la naștere are 270 de oase, 50 de cm (mai mult sau mai puțin, dar ce mai contează?), câteva kilograme și o notă Apgar. Omul care nu știe încă de ce e aici și acum, cum a ajuns aici și acum. Omul, un curios și o curiozitate.
L-au studiat oamenii de știință, l-au schițat pictorii, l-au tras în piatră, lut și fier sculptorii, sociologii i-au studiat opțiunile, psihologii i-au studiat visele, scriitorii i-au creionat istoria, oamenii au răsucit omul pe toate părțile și, totuși, omul rămâne un mister. Și, mai presus de toate acestea, nașterea unei noi vieți ne dă pe toți peste cap.
Sute de întrebări ne vin în minte atunci când aflăm că o nouă viață rodește într-o femeie. Cum se transformă celulele acelea într-un mănunchi de idei? Cine va fi omul care se încheagă acolo? În ce premii și realizări se vor transforma mișcările pe care femeia le simte în burta ei înainte de naștere?

fotografii nude maternity
Ah, femeia însărcinată! Vorbind de minunea pe care o reprezintă corpul uman nu ai cum să nu amintești de femeia care poartă un copil! Se spune că femeile însărcinate au o aură specială, că strălucesc, că se vede pe chipul lor maternitatea. O femeie însărcinată îți dă acea stare de ‘acasă’, de cuib, de bârlog sau cum vreți să-i mai spuneți.
Și cât de frumoasă este o femeie care va aduce pe lume o viață! V-ați întrebat vreodată de ce corpul uman este dispus așa cum este el și de ce burta e acolo unde e?
Da Vinci considera omul vitruvian etalonul perfecțiunii. Eu cred că perfecțiunea corpului uman este reprezentată de o femeie însărcinată. E atâta poezie în liniile curbate ale unui nud feminin care poartă un copil, atâta eleganță și finețe, atâta căldură și tandrețe încât aș putea să dedic o viață întreagă fotografiilor din categoria nude maternity fără să regret nimic!

fotografii nude maternityfotografii nude maternity
E atât de emoționant să te afli în fața unei femei goale care poartă în pântece un prunc încât îți reanalizezi tot trecutul și îți restabilești planurile de viitor fără măcar să conștientizezi asta. Un nud matern te dezarmează și te transformă în cu totul și cu totul altă persoană.
Nu ai cum să nu cazi în genunchi în fața minunii care ți se desfășoară în fața ochilor și totul vine din nonșalanța și încrederea pe care ființa care stă să se nască a transmite celor din jur prin intermediul femeii.

fotografii nude maternity

Hair style: Marc Yaacoub
Make up: Tataru Lacramioara
Locatie: Hotel Bavaria Blu (Mapamond)

Comments

comments

, , ,

No comments yet.

Leave a Reply