Dark Bride (making of)

Voalul negru și rochia neagră pentru o mireasă reprezintă o alegere cel puțin interesantă și, în niciun caz lipsită de contradicții și reacții pe măsură. Cu toate astea negrul este culoarea eleganței, denotă o fire sofisticată, reprezintă putere, sexualitate, mister și adâncime sufletească.
Din dulapul unei femei nu trebuie să lipsească rochia neagră, acea “little black dress” cu minunata calitate de a se potrivi pentru aproape orice ocazie.

dark bride

Nu pot să nu mă mir că ideea de rochie neagră pentru o mireasă este destul de greu de digerat chiar dacă rochia albă a devenit trend abia după anul 1840, după nunta reginei Victoria cu prințul Albert. Înainte de această dată miresele puteau alege orice altă culoare, albul nefiind printre preferințe, în vestul Europei fiind preferat roșul.
Totuși culorile mai au atât de mare importanță, le mai interpretăm la fel? Știm sigur că albul nu are aceeași semnificație în toate culturile. Astfel e mai importantă croiala, culoarea în sine sau felul în care culoarea pune în evidență femeia?
Larisa Bercea a venit în studio pentru un proiect foarte special și, în timpul ședinței foto ne-am făcut de cap cu un voal dantelat negru, în ideea de dark bride, de mireasă întunecată. Nu am mers foarte mult înspre stilul goth deși trebuie să recunosc că mi-ar plăcea să am de fotografiat o nuntă goth, ar fi o experiență foarte interesantă, inedită în orice caz. Despre ședința foto cu Larisa Bercea voi scrie în curând pe blog.

 Feel free to comment!

Comments

comments

, , , , , ,

2 Responses to Dark Bride (making of)

  1. southofhell February 27, 2015 at 10:48 PM #

    Mi se pare o idee super cu rochia neagra. M-am gandit de mult la asta. Deja stiu cum va arata rochia mea si va fi sigur neagra, oricum nu ma intereseaza parerile exterioare, conteaza sa te simti tu bine in pielea ta.

    • Marian Sterea February 28, 2015 at 3:14 PM #

      Este foarte bine ca faci ceea ce simti si nu ceea ce trebuie.

Leave a Reply