Cu ce experiente ma despart de WEDDCAMP 2017

A mai trecut un WEDDCAMP, a doua editie de vara, pentru cei care tin socoteala.

Evenimentul ne aduce, mie si Danielei, experiente duble: traim conferintele si workshopurile din tabara organizatorilor, alaturi de photoCHIC, Cromatica si Imagia, adica oamenii din spate, preocupati ca microfoanele sa mearga, ca masinile sa ajunga la timp, ca tot programul sa curga asa cum l-am gandit si asa cum fotografii profesionisti si amatori, din sala de la Zenith, se asteapta sa se intample.

Foto: Cristian Manolache, fotograful oficial WEDDCAMP 2017

Drapelul WEDDCAMP – foto: Malinetescu Georgian

Foto: Cristian Manolache, fotograful oficial WEDDCAMP 2017

Apoi, ne bucuram de experienta pe care o aduce WEDDCAMP-ul, de speakerii extraordinari si de lectiile de viata si fotografie, pe care fiecare dintre ei le comprima in minutele petrecute pe scena evenimentului.

Anul acesta, ne mandrim cu speakeri din 5 tari: Italia, Marea Britanie, Spania, Rusia si Romania. In total: 10 speakeri, 3 workshopuri si un masterclass Anatomia unui articol de blog” dedicat articolelor de blog si felului in care comunicam despre noi si despre munca noastra, sustinut de Narcis Tarcea, Irina Groza si Marius Tudor. Simt ca trebuie sa le multumim tuturor speakerilor, pentru cat de reusita a fost editia de anul acesta, dar mai ales pentru ca au impartit cu noi cateva dintre secretele care ii fac pe ei atat de buni.

Unul din speakerii de la WEDDCAMP indragostit de Romania – foto: Alin Popescu,

Ca organizator, editia 2017 m-a invatat ca repetitia e mama invataturii si ca cea mai buna pregatire este sa te pregatesti pentru nepregatit:)
A fost primul an cand am transmis live de la WEDDCAMP, insa cat am planuit aceste transmisiuni am trecut prin toate starile, de la bucurie, la agonie si apoi la extaz.

Cand lumea respira usurata pentru ca WEDDCAMP-ul mai avea un pic si incepea si toate pareau ca vor merge unse, eu alergam de nebun sa pregatesc liveuri si sa caut mixere. Cu ocazia asta, am mai studiat un pic lectia rabdarii.

Pe Mitica Raftu il cunosc de ceva vreme, dar niciodata nu i-am fost mai recunoscator ca acum. WEDDCAMP 2017 a fost LIVE pentru intreaga noastra comunitate, datorita lui si pentru asta ii multumesc si aici.

Daca trec in tabara cealalata a fotografului venit sa invete, sa socializeze si sa se bucure de comunitatea aceasta fantastica, pot spune ca WEDDCAMP-ul 2017 mi-a adus cateva momente remarcabile.

Am sa le enumar mai jos:

  • prezentarea lui Vali Barbulescu mi-a oferit o perspectiva echilibrata, oarecum din afara industriei (Vali a fotografiat o singura nunta pana acum) si mi-a demonstrat ca oricand poti sa inveti sau sa incerci ceva nou;

Un altfel de telefon – foto: Cristian Manolache

  • mai putin e mai bine, dupa cum zice rusul Ivan Troyanovski – un speaker neconventional de la editia 2017, care ne-a indemnat sa gandim de doua ori cadrele si sa fotografiem o data (si bine)

Making of workshop Ivan Troyanovski – foto: Mihai Zaharia

Foto: Ivan Troyanovski

Foto: Ivan Troyanovski

  • varsta e doar o cifra in buletin si conteaza…deloc daca iubesti fotografia. Cel mai mic participant la eveniment a avut 13 ani, oameni buni! Despre el insa intr-un alt post (poate ar fi bine sa va abonati la blog, ca sa nu ratati povestea)
Florin Stefan Fotograf

Cel mai tanar participant la WEDDCAMP 2017 – foto: Florin Stefan

Foto: Marian Sterea

 

  • cu cat ai asteptari mai mici, cu atat e posibil sa ai surprize mai placute – lucru general valabil pentru orice se intampla in viata, ca faci fotografie, macrame, cioplesti lemn sau canti la caval.
Vali Barbulescu

Curcubeul din a  2-a zi – foto: Vali Barbulescu

Apropo de asta, eu sigur nu m-am asteptat sa avem un curcubeu genial, aparut dupa o ploaie torentiala. Altminteri, la WEDDCAMP am avut una calda, una rece, adica o zi cu ploaie si o alta torida – cand am realizat si fotografia de grup.

Dupa cat de relaxata e toata lumea in fotografia de pe terasa, n-ai zice ca dusumeaua devenise un fel de poarta spre Hades. Noroc cu Narcis, imblanzitorul de flacari si de fotografi, care a reusit sa coordoneze pe toata lumea.

Pregatiti pentru fotografia de grup – foto: Cristian Manolache

Foto: Daniela Zaharia

Vali s-a facut confortabil pentru fotografia de grup – foto: Cristian Manolache

Daca te-a convins experienta mea si vrei sa vii la WEDDCAMP, te-ar ajuta poate sa stii ca inscrierile pentru editia de anul viitor au inceput. Poate te-ar ajuta si sa iti mai spun ca WEDDCAMP n-a fost doar despre studiu, ci am avut si o petrecere memorabila, unde Vali Barbulescu a mixat impecabil iar noi am dansat. In cap, pe branci, corp la corp 🙂 ma rog, fiecare dupa posibilitati.

Acum dezbatem daca WEDDCAMP 2018 ar trebui sa tina 2 zile sau 3. Tu ce zici?

Locatia petrecerii WEDDCAMP vazuta de sus – foto: Marian Sterea

Moment al petrecerii surprins de Daniel Dumbrava

Portret cu Ivan Troyanovski realizat de mine

Foto: Munteanu Viorel

Nu-i asa usor cu doi fotografi in familie – foto: Ciprian Fita

fotografia de grup WEDDCAMP 2017

Cum a fost la petrecerea WEDDCAMP?

Te invit sa vizionezi clipul realizat de Cristi Coman, o sa-ti placa!

#nevedemlaweddcamp

Comments

comments

, , , ,

No comments yet.

Leave a Reply